Kreu Autorët Postime nga Arta Berisha

Arta Berisha

7 POSTIME 0 KOMENTE
Autorja është gazetare dhe asistente pedagoge në Fakultetin e Gazetarisë dhe Komunikimit Masiv pranë Kolegjit AAB në Prishtinë. Aktualisht udhëheq projektin “E verteta online”, i cili synon përmirësimin e raportimit në mediat online si dhe vetëdijesimin e qytetarëve se jo gjithcka që lexojnë është e vërtetë. Znj. Berisha ka punuar prej më shumë se 10 vjetësh në televizionin kombëtar shqiptar Top Channel, ku ka raportuar zhvillimet në Kosovë. Për një mandat ka qenë anëtare e Bordit të Asociacionit të Gazetarëve te Kosovës, OJQ që ka për mision promovimin dhe përmirësimin e gazetarisë cilësore si dhe pozitën e gazetarëve në Kosovë.

Ushtria e Kosovës dhe rreziku nga propaganda online me “fake news”

Lajmi për transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në Ushtri të Kosovës më 14 dhjetor 2018 ka shtuar dozën e dezinformatave përmes mediave online dhe propagandës nga adresat e dyshimta rreth kësaj...

“Arroganca presidenciale” ndaj mediave në Kosovë

Në një interval kohor prej 15 minutash, presidenti i Kosovës Hashim Thaçi i tha afërsisht 100 herë «po rrenë, po manipulon, po shpifë» gazetarit Adriatik Kelmendi në studion televizive të KTV-së gjatë muajit të...

Zjarri në Stamboll e tymi në Obiliq: si mediat krijuan panik me një lajm...

Obiliqi është vetëm 8 kilometra larg kryeqytetit të Kosovës, por raportimi fillestar në mediat online për zjarrin fushor u bë duke u bazuar vetëm në fotot dhe videot e arritura në adresën e medias...

A ndikuan portalet fantome në rezultatin zgjedhor të vitit 2017?

Deri në ditën e zgjedhjeve të fundit parlamentare opinioni publik në Kosovë është bombarduar vazhdimisht me lajme të trilluara, demaskimi i të cilave ka kërkuar kohë më të gjatë në krahasim me ndikimin e...

Lajme nga spitali apo lajme për spital?

Nga rezultatet e monitorimit për raste të veçanta rezulton se televizionet nacionale (RTK, KTV dhe RTV21) janë më të kujdesshme në raportim sesa mediat online; veçanërisht kur bëhet fjalë për informata të pafaktura që...

Gazetaria e verifikimit të fakteve në pikëpyetje

Sikur “Facebook”-u të mos ekzistonte gjasat janë shumë të vogla që ndonjëri nga gazetarët do ta kontaktonte Gëzim Kelmendin, kryetar i partisë joparlamentare “Fjala”, për t’i marrë një reagim lidhur me deklaratat e ministrit...

Rruga e vështirë drejt transformimit të mediave në Kosovë

E VËRTETA ONLINE (1): Shumë portale dhe shumë lajme të përpunuara. Kryesisht të paverifikuara. Kjo është gjendja aktuale në tregun medial të Kosovës. Është koha e fundit që të ndërpritet ky trend negativ i...