Home Authors Posts by Artan Fuga

Artan Fuga

58 POSTS 0 COMMENTS
Anëtar i Akademisë së Shkencave në Shqipëri. Z.Fuga është Profesor i Sociologjisë, Filozofisë dhe Shkencave të Komunikimit pranë Departamentit të Gazetarisë & Komunikimit në Universitetin e Tiranës. Këtë departament e ka drejtuar për dy mandate, kohë kur shënohet dhe hapja e Shkollës Doktorale dhe një numër i konsiderueshëm kërkimesh shkencore. Prof. Fuga është doktoruar disa herë brenda dhe jashtë vendit. Ai zotëron kualifikimin “Profesor i Universiteteve” dhënë nga Këshilli Kombëtar i Universiteteve në Francë në vitin 2004. Aktualisht, krahas mësimdhënies dhe kërkimit shkencor në UT, Prof. Fuga është pedagog dhe kërkues shkencor pranë IPAG, Francë. Artan Fuga është autor i dhjetëra botimeve në fushën e filozofisë, sociologjisë e shkencave të komunikimit. Ndër botimet më të spikatura mbi median, politikën dhe opinionin publik, do të veçonim librin “Mediamorfozë dhe metakomunikim”.

Prishja e Teatrit Kombëtar goditje ndaj kulturës, kujtesës historike e shpirtit të kombit!

Letër drejtuar bashkësisë të qytetarëve të kryeqytetit, opinionit publik të vendit, bashkësisë të artistëve, intelektualëve, gazetarëve dhe të gjithë punëtorëve të mendjes dhe të shpirtit të vendit. Me një ndjenjë dhe mendim shumë të përgjegjshëm...

Shkallmimi i ndërtesës të teatrit: psikoanaliza e një vetëvrasje simbolike kolektive

Ka kohë që zjen çështja e ndërtesës të teatrit kombëtar. Gati si në një dramë e dilemë tragjike hamletiane: Ta prishim apo të mos ta prishim? Teatri kombëtar si përmbajtje është i marrë fund për...

Çfarë shembulli i keq për gazetarët e rinj!

Në takimin e fundit mes ekzekutivit dhe gazetarëve, sa mësuam nga vetë mediat, u tregua se në çfarë pike të ulët, problematike, cinike, vende vende shërbyese, janë marrëdhëniet mes gazetarëve dhe ekzekutivit në fuqi...

Gazetari si avatar

Eshtë fare e qartë, sikurse del edhe nga monitorimi i bërë përgjatë fushatës së fundit elektorale, se media e shtypur dhe ajo audiovizive gjeneraliste, është e orientuar drejt lajmit politik. Opinionet e botuara kanë...

Nevoja për media lokale

Po të shohësh peizazhin mediatik shqiptar vëren se ka mjaft radio dhe televizione lokale, domethënë që kanë licencë për të mbuluar vetëm pjesë të përcaktuara të territorit të vendit dhe jo të gjithë hapësirën...
video

Hapësira publike virtuale: karakteristika dhe dinamika

Interneti, veçanërisht web 2.0 ka ndryshuar dhe vetë konceptin e hapësirës publike në kuptimin tradicional të saj. Kjo video është një ligjërim i Akademik Artan Fugës më këtë çështje e cila ka të bëjë...

Si po venitet televizioni me programacion linear!

Dixhitalizimi brenda sistemit të konvergjencave. Kalimi në transmetimet televizive dixhitale tokësore sigurisht që sjell ndryshime të rëndësishme në pejsazhin e mediave audiovizive në përgjithësi dhe në atë të televizioneve në veçanti. Kur flitet për...

Çfarë po ndodh në Francë me digjitalizimin e transmetimeve tokësore televizive?

Në numrin e saj të fundit, “Revista Europiane e Mediave”, me botues prof. Francis Balle, i njohur në Shqipëri nëpërmjet librit të tij thelbësor “Mediat dhe shoqëritë”, i kushton një shkrim më vete dhjetë-vjetorit...