Kreu Autorët Postime nga Elvin Luku

Elvin Luku

73 POSTIME 1 KOMENTE
Autori është gazetar me një përvojë 15-vjeçare në televizion, shtypin e shkruar dhe mediat online. Aktualisht është i angazhuar me një seri shkrimesh investiguese pranë MediaLook. Në vitin 2021, investigimi i tij për kontrabandën e makinave të luksit, u vlerësua me cmimin "Vangjush Gambeta" nga Unioni i Gazetarëve Shqiptarë, si "raportimi më i mirë ekonomik i vitit". Elvin Luku ka fituar gradën shkencore “Doktor” në Shkenca Komunikimi pranë Departamentit të Gazetarisë & Komunikimit në Universitetin e Tiranës. Ai është autor i librit “Talk show: Para dhe pas ekranit”, një analizë mbi televizionin dhe zhanrin talk show në Shqipëri. Luku është pedagog e kërkues shkencor pranë Departamentit të Gazetarisë e Komunikimit – UT.

Identity theft! Hundred thousand ID cards remain valid after being reported as lost, criminal...

Over 268.000 ID cards or biometric passports reported to police as lost or stolen can still be used within the country in Albania for transactions, notary actions, or criminal activity until they expire. Notary...

Vjedhja e identitetit! Qindra mijëra ID mbeten të vlefshme pas denoncimit si të humbura,...

Mbi 268 mijë karta ID apo pasaporta biometrike të denoncuara në polici si të humbura apo të vjedhura mund të përdoren sërish brenda vendit për transaksione, noterizime apo vepra penale deri në skadencën e...

AMA lacks authority over TVs, tolerates commercial content in news programs

In its surveillance of the media market, Audiovisual Media Authority (AMA) has failed to prevent the broadcasting of commercial content in news programs, paving the way for the “pressure” of economic interests from businesses...

Younger Generations have created an Alternative Sociability that weakens the Public Opinion

Survey results in the framework of ‘TikTok Corruption Albania’, a running project by Albanian Center MediaLook with the financial support of the Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC)   Albanian Center MediaLook's team have...

Qeveria parashikon 4.5 mln lekë gjobë për shpifje ndaj politikanëve

Qeveria Rama po përgatit Kodin e ri Penal i cili parashikon gjoba marramendëse për gjithë hierarkinë mediatike nga drejtuesi i medias e deri te printuesi i saj, nëse informacioni i publikuar prej tyre cilësohet...

Trapped in the luxury car smuggling scheme

A structured group of smugglers in Albania forges papers, clears and registers luxury cars and then sells them at market value with the help of notaries. The financial damage caused to the state is...

Qytetarët-viktima “i kompensojnë” shtetit miliarda lekë dëm nga kontrabanda e makinave të luksit

Një grup i strukturuar kontrabandistesh  falsifikon letrat, zhdoganon dhe regjistron makinat e luksit për t’i shitur më pas me ndihmën e noterëve me vlerën e tregut. Dëmi ndaj shtetit përllogaritet në rreth 2.06 mld...

“Pedofilët tek porta”: Çështje që tejkalojnë Lëvizjen e Legalitetit, Portokallinë dhe Teatrin e Kukullave!

Raportimet mbi pedofilinë janë mjaft komplekse, pasi kemi të bëjmë me një problematikë që bart në vetvetë shumë të panjohura. Për këtë arsye është thuajse e pamundur që në kësi rastesh, sikurse rekomandojne autorë të...

OJF-të e medias kundër “arnimeve” të antishpifjes në Kuvend: “Venecia” godet në thelb projektligjin!

Organizatat e medias, lirisë së shprehjes dhe të drejtave të njeriut ngrenë shqetësimin se paketa antishpifje nuk po rishikohet në përputhje me raportin e Komisionit të Venecias, në të cilin rekomandohet që Autoriteti i...

Skandali me pornografinë me të mitur! 45 GB video e foto në një domain...

Një arkivë “cloud” me domain “.al” të Shqipërisë dhe logo foton e Al Capones ofron afro 45 GB materiale pedopornografike me të mitur, adoleshentë e të rritur kundrejt pagesave në internet, ndërsa operon e...