Home Authors Posts by MediaLook

MediaLook

156 POSTS 2 COMMENTS
MediaLook është një “media watchdog” dhe një “zë” alternativ për profesionistët e gazetarise, komunikimit, teknologjisë dhe botës akademike. Qëllimi ynë është kryerja e raportimit të thelluar, gazerisë investiguese dhe qajseve kritike e analitike ndaj pushtetit ekzekutiv, legjislativ, gjyqesor e mediatik. Gjithashtu, një fokus të vecantë ze analiza e medias si industri, raportit me tre pushtetet e tjera si dhe sfidat e saj përballë revolucionit të sotëm teknologjik.

Madhështia dhe mjerimi i gazetarisë

Di që shumë prej jush janë të interesuar ndaj gazetarisë dhe mjeteve të komunikimit. Unë këtë pasion fillova ta kultivoja që nga gjimnazi, nuk kam dashur të bëj asgjë tjetër veç të jem gazetar,...

Helsinki si Jalta?! Jo! Por bota ka nevojë për një rregull të ri!

Takimi midis presidentit amerikan Donald Trump dhe atij rus, Vladimir Putin, në Helsinki të Finlandës të hënën e shkuar ka shkaktuar reagime të shumta, latente e deri të ashpra, brenda dhe jashtë SHBA-së, në...

Garancia për një aleancë më të fortë

Përpara disa javësh shkruajta për samitin e Bashkimit Europian me vendet e Ballkanit Perëndimor. Të gjithë protagonistët dhe vëzhguesit e jashtëm ranë dakord se samiti ishte një takim miqësor, i mbushur me rrahje shpatullash...

Më keq se vjedhje!

Një grup mediash të afërta me qeverinë dhe Bashkinë e Tiranës të paktën sa i përket qëndrimit ndaj fatit të godinës historike të Teatrit Kombëtar, u sollën dje si afishe propagandistike, duke përcjellë jo...

U hapën apo jo negociatat për anëtarësim në BE?!

Shqipëria u refuzua edhe për të paktën 18 muaj nga vendet e bllokut për t’i çelur negociatat që do ta çonin drejt rrugës së integrimit në Bashkimin Europian. Lajmi nuk suprizoi asnjë qytetar shqiptar....

Beteja e Fushë-Kosovës ose konflikti i bazuar në mit

Më 28 qershor 1389 u zhvillua Betaja e Fushë-Kosovës midis ushtrisë së osmanëve dhe ushtrive Ballkanike. Në fund të shekullit 18-të e fillim të shekulli 19-të diejtari serb Vuk Karaxhiq hodhi bazat e manipulimit...

BIRN zbardh skandalin/ OSHEE arkëton 14 miliardë lekë më shumë nga qytetarët, ERE hesht!

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se OSHEE arkëton nga shqiptarët dhjetëra milionë euro më shumë nga sa është e autorizuar nga ERE, ndërsa institucioni rregullator pranon llogaritje të kostove të energjisë, të...

Biblioteka e Tiranias

Biblioteka e së ardhmes do të jetë një vend ku frymorët nuk do të guxojnë të hyjnë. Për shkak të mallkimit të një profani, biblioteka do të shndërrohet në një kullë ferri. Në të...

Gazetarë apo altoparlant të politikës: një letër për redaksitë e lajmeve

Ndal! Mjaft hapësirë keni vënë në dispozicion të mashtruesve dhe gënjeshtrave të tyre. Analizoni punën tuaj! Po lejoni politikën dhe politikanët t’iu përdorin si altoparlantë të qëllimit të tyre. Në vetëdijen tuaj, ju e kuptoni çfarë jeni...

BE – Shqipëri, fituesit dhe humbësit e 28 qershorit!

48 orë para ende askush nuk mund të thotë me siguri se cili do të jetë vendimi i Këshillit Europian lidhur me mundësinë e hapjes së negociatave për Shqipërinë me Maqedoninë. Deri më sot janë...