Si kurrë më parë, qytetarët e mbarë globit janë mbyllur prej javësh në karantinë nga frika e një virusi vdekjeprurës si Covid-19, i cili ka shënuar mbi 40 mijë viktima. Përjashtim nuk bëjnë as shqiptarët, ndonëse statistikat duken shpresëdhënëse, pasi virus deri më tani u ka marrë jetën të paktën 15 viktimave, ndërsa shumë të tjerë po luftojnë për mbijetesë.

Por nëse qytetarët i ka mbërthyer frika, sa nga padija e ca nga paniku, ka nga ata artistë që këto momente i transformojnë dhe i shndërrojne në art. Një prej tyre është aktori i njohur Marsias Lila i cili improvizon një “dialog me vdekjen”, një pjesëz e vogël të monodrames “Performanca” të luajtur prej tij në shumë teatro, me skenar të Odise Kotes.

Shfaqja Performanca, nën interpretimin e aktorit Marsias Lila ka sjellë në Shqipëri dhe disa çmime rajonale. Pak vite më parë ai është vlerësuar si aktori më i mirë në monodramë në edicionin e dytë të “Ballkan Teatër Festival” që u zhvillua ne Athinë e organizuar nga UNESCO.

Por kjo shfaqe nuk është luajtur vetëm në teatro profesionale. Edhe për shkak të tipologjisë së saj si një vepër shumëdimensionale e cila e vë theksin te njeriu që fiton lirinë e tij me dituri, arsim, dinjitet dhe jo nënshtrim, ajo është luajtur nga aktori Lila edhe në ambientet universitare publike e private, ku është pritur me shumë interes nga student e pedagogë.

Copyright Të gjitha të drejtat e artikujve të publikuar janë të rezervuara dhe i përkasin © MediaLook. Ju mund të përdorini, publikoni ose përktheni artikullin me kushtin që ju të atribuoni dukshëm burimin, të kryeni lidhje hiperlink me faqen dhe mos ta përdorni atë për qëllime komerciale.

LINI NJE PERGJIGJE

Ju lutem vendosni komentin tuaj këtu!
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu