Home Tags Fake news

Fake news

Më keq se vjedhje!

Një grup mediash të afërta me qeverinë dhe Bashkinë e Tiranës të paktën sa i përket qëndrimit ndaj fatit të godinës historike të Teatrit Kombëtar, u sollën dje si afishe propagandistike, duke përcjellë jo...

“Fake news” dhe piratët e lajmeve: replikë me gazetarin Carlo Bollino

Këtë javë, krahas lajmeve të aktualitetit për “hapjen” e negociatave, skandalin “Toyota Yaris” e raportin e DASH për trafikun e qënieve qerëzore, spikatën, ndër të tjera, dhe dy artikuj që trajtonin disa nga problematikat...

“Digital News Report 2018”: Mediat tradicionale përgjegjëset kryesore të “fake news”

“Fake news prodhohet nga mediat tradicionale!” - Ky ka qenë një nga konkluzionet e studimit të “Digital News Report 2018” i publikuar nga Instituti Reuters. Sipas këtij hulumtimi ku janë anketuar online gjithsej 74...

Fake news dhe ekonomia e dezinformimit!

Në këtë epokë të fake news dhe të teorive të konspiracionit, ekonomia e vëmendjes po bëhet ekonomi e dezinformimit, thotë Stephan Russ-Mohl. Përdorimi i trolls-eve të internetit dhe i bot-eve sociale i verifikuar gjatë zgjedhjeve...

Strategjia ruse e “fake news” në vendet e Europës Lindore

Vendet e Europës Lindore janë një hapësirë e mirë loje për shpërndarjen e informacioneve të rreme përmes teknologjive të reja të informacionit. Veçanërisht vendet baltike dhe Ukraina vijojnë të mbeten në shenjestrën e sulmeve...
video

Mediat shqiptare pre e “fake news”, raportojnë se kryeministri Zaev është shqiptar

“Duke ju përgjigju pyetjes të një gazetari në lidhje me akuzat që Branko Manojllovski ka bërë në adresë të Radmilla Sheqerinskes se është shqiptare ortodokse. Është e vërtetë se Radmilla nga gjyshja është shqiptare ortodokse!...

“Fake news” i Donald Trump vs. “kazani” i Edi Ramës

“Fake news”, termi i përdorur gjerësisht nga kandidati republikan dhe më pas Presidenti Donald Trump në SHBA, u shpall nga fjalori i mirënjohur “Collins” si fjala e vitit 2017. Shpjegimi që gjuhëtarët i dhanë...