Free Porn
xbporn
Kreu Etiketa Gazetaria

Gazetaria

Të jesh gazetar në Shqipëri!

Gazetaria dhe në tërësi bota e mediave është një sferë shoqërore gati-gati më vehte, nga më të rëndësishmet e shoqërisë. Vetëm se kjo sferë është disi e ngatërruar dhe e çrregullt, ajo jeton dhe...

Zëri i Amerikës-IREX takim me median: Gazetaria nën kërcënim!

Në Tiranë, përfaqësues të Zërit të Amerikës dhe të organizatës IREX ishin në një veprimtari të përbashkët, ku u publikua Indeksi I Qëndrueshmërisë së Medias dhe u diskutuan vështirësitë e shumta të mediave në...

Gazetaria e verifikimit të fakteve në pikëpyetje

Sikur “Facebook”-u të mos ekzistonte gjasat janë shumë të vogla që ndonjëri nga gazetarët do ta kontaktonte Gëzim Kelmendin, kryetar i partisë joparlamentare “Fjala”, për t’i marrë një reagim lidhur me deklaratat e ministrit...

Inagurimi i një rruge dhe mjerimi i një raportimi mediatik!

Dje lexuam dhe dëgjuam në median e masave se një ministër dhe drejtori i rrugëve të kombit inaguruan sikurse raportohej mbarimin e punimeve të rrugës Lin - Pogradec. Në media, në fakt, i gjithë informacioni...

A mund të konsiderohen gazetari kabllogramet e Wikileaks?

Tetë vjet më parë, më 25 korrik 2010, Wikileaks tronditi botën me publikimin e mijëra dokumenteve konfidenciale të ushtrisë amerikane për luftën në Irak, ku ndër të tjera dëshmohej dhe mbi vrasjen e civilëve....

Madhështia dhe mjerimi i gazetarisë

Di që shumë prej jush janë të interesuar ndaj gazetarisë dhe mjeteve të komunikimit. Unë këtë pasion fillova ta kultivoja që nga gjimnazi, nuk kam dashur të bëj asgjë tjetër veç të jem gazetar,...

Gazetarë apo altoparlant të politikës: një letër për redaksitë e lajmeve

Ndal! Mjaft hapësirë keni vënë në dispozicion të mashtruesve dhe gënjeshtrave të tyre. Analizoni punën tuaj! Po lejoni politikën dhe politikanët t’iu përdorin si altoparlantë të qëllimit të tyre. Në vetëdijen tuaj, ju e kuptoni çfarë jeni...
Medialook - media watchdog

Editorial/ MediaLook – Kritika e medias demokratizon “pushtetin e katërt” dhe gjithë shoqërinë

Teknologjia dhe interneti, veçanërisht web 2.0 kanë transformuar modelet ekonomike të medias duke tronditur themelet e industrisë dhe gazetarisë tradicionale. Këto zhvillime ndryshuan format e raportimit të lajmit, platformat e shpërndarjes, skemat e reklamimit,...

Mbi koherencën dhe paanësinë e gazetarëve

Ndërprerja e kontratave për Drejtorin e Informacionit në ABC News, Armand Shkullaku dhe Drejtorin e Botimeve Mapo, Alfred Lela, u pasuan nga një “luftë” akuzash e kundërakuzash mes elitës së gazetarëve, të cilët “i...

Gazetaria dhe imazhi i vendit

Gjatë një konferencë me Kreun e Komisionit Europian, Zhan Klod Junker, në Bruksel, ku diskutohej hapja e negociatave të Shqipërisë me BE-në, Kryeministri Edi Rama i tërhoqi edhe njëherë “veshin” gazetarëve shqiptarë që edhe...