Kreu Etiketa Skender Gjinushi

Skender Gjinushi

Gjinushi u rizgjodh me manovra politike e ligjore, Baçe: Politika futi hundët në shkencë!

Në 20 tetorin e 2023-it Skënder Gjinushi u rikonfirmua në detyrë si kryetar i Akademisë së Shkencave në mungesë të transparencës me opinionin publik dhe pa praninë e mediave, Gjinushi mori 51 vota pro...

Gafat proceduriale të projektligjit Koçi-Beqiraj për Akademinë e Shkencave

Projektligji i Petro Koçit dhe i Ismet Beqirajt që duan të japin mandate të tjera pushteti për kryesinë e akademisë së shkencave dhe ta mbajnë në detyrë kryetarin e saj mbi 75 vjeç, është...

Kryesia e Akademisë në konflikt interesi! Akuza akademikeve që denoncuan amendimet arbitrare për rizgjedhjen...

Kryesia e Akademisë së Shkencave e cilëson si një “reformim të Akademisë” propozimin për amendimin e ligjit aktual të dy deputeteve Petro Koci dhe Ismet Beqiraj, që pak muaj para zgjedhjeve brenda këtij institucioni,...

“Eksitimi” i kryetarit Gjinushi dhe diskretitimi i figurës së Akademikut

Në Akademinë e Shkencave ndodhi çudia! Politikani Skënder Gjinushi, “i tërhequr” vetëm pak ditë më parë nga PSD-ja, parti të cilën e themeloi dhe drejtoi për afro tre dekada, menjëherë pasi u votua si kryetar...

Platforma alternative, propozohet Akademia e Shkencave dhe Novacionit Teknologjik

Reforma në Akademinë e Shkencave, e cila nisi pas një sërë denoncimesh publike të një grupi akademikësh, mes të cilëve dhe Akademik Artan Fuges, për zgjedhje farsë në kryesi, censurë të platformave reformuese dhe...