Home Tags Teatri kombëtar

Teatri kombëtar

Edi Rama si spektatori dhe aktori i vetëm i Teatrit!

Dje, mbrëmë më mirë, në emisionin e Sokol Ballës, "Real Story", gazetar që është me mjeshtri të lartë, miku im shumë i vlerësuar, kishte ftuar Edi Ramën, përballë analistëve dhe gazetarëve. Isha duke bërë yoga...

“Politiko” shuplakë politikës, dokumenton qëndresën e intelektualëve për Teatrin Kombëtar

Qëndrimet publike të akademikëve, pedagogëve, analistëve, aktivistëve e arkitektëve sa i takon Teatrit Kombëtar tashmë janë pjesë e një libri. “Për Teatrin, Publiken dhe Traditën e shenjtë”, është një vëllim i cili mbledh ‘masën intelektuale’...

Çfarë krize të madhe nxori në shesh kriza e vogël e Teatrit Kombëtar?

Kriza e ndërtesës të teatrit nxori në shesh njëmijë probleme dhe një krizë ende më të madhe, atë sesi menaxhohen proceset sociale dhe kulturore e urbane në Shqipëri. Kriza e vërtetë është këtu, nuk...

Vrimat në murin e Teatrit dhe raportimi artificial i gazetares së Top Channel-it

Sot pashë një kronikë të një gazetareje të Top Cannel që në një raportim nga vendi i ngjarjes, tregonte në kamera disa vrima në murin e ndërtesës të teatrit. Gazetarja që është shumë e talentuar...

Teatri po prishet! Cili është qëndrimi editorial i mediave kombëtare?

Teatri Kombëtar do të prishet! Aktorë, arkitektë, urbanistë, gazetarë, shkrimtar, sociolog, filozof dhe qindra e qindra qytetarë kanë shprehur ndjeshmërinë e tyre dhe po protestojnë për të mbrojtur këtë godinë me shumë vlera për historinë...

Prishja e Teatrit Kombëtar goditje ndaj kulturës, kujtesës historike e shpirtit të kombit!

Letër drejtuar bashkësisë të qytetarëve të kryeqytetit, opinionit publik të vendit, bashkësisë të artistëve, intelektualëve, gazetarëve dhe të gjithë punëtorëve të mendjes dhe të shpirtit të vendit. Me një ndjenjë dhe mendim shumë të përgjegjshëm...

Shkallmimi i ndërtesës të teatrit: psikoanaliza e një vetëvrasje simbolike kolektive

Ka kohë që zjen çështja e ndërtesës të teatrit kombëtar. Gati si në një dramë e dilemë tragjike hamletiane: Ta prishim apo të mos ta prishim? Teatri kombëtar si përmbajtje është i marrë fund për...