Home Tags Televizion

Televizion

Mediat e antikulturës dhe botuesit e komunikimit linear

Dy ditë pas çeljes së “Panairit të Librit 2018” në Tiranë, rrëmova nëpër faqe mediash online, shtëpish botuese, profile Facebook-u me qëllim që në një kohë të shkurtër të mësoja në detaje titujt e...

Karakteristika të programeve talk show: politikanët shqiptarë ”zot” të studiove televizive

Nëse ka një koncept që përmbledh gjithçka transmetohet në ekran, ai quhet “television talk”, që në shqip do të thotë “e folura në televizion”. Brenda këtij togfjalëshi përfshihen disa gjini, si: lajmet, talk show...

Gazetarë apo altoparlant të politikës: një letër për redaksitë e lajmeve

Ndal! Mjaft hapësirë keni vënë në dispozicion të mashtruesve dhe gënjeshtrave të tyre. Analizoni punën tuaj! Po lejoni politikën dhe politikanët t’iu përdorin si altoparlantë të qëllimit të tyre. Në vetëdijen tuaj, ju e kuptoni çfarë jeni...

Televizionet, gazetat e portalet online “në shërbim” të Bashkisë Tiranë

Mediat kryesore audiovizive, print dhe online në Shqipëri përdoren si altoparlant për të përhapur propagandën e Bashkisë së Tiranës. MediaLook ka monitoruar dhe analizuar në faqet online raportimet e njoftimeve për shtyp të këtij...

“Digital News Report 2018”: Mediat tradicionale përgjegjëset kryesore të “fake news”

“Fake news prodhohet nga mediat tradicionale!” - Ky ka qenë një nga konkluzionet e studimit të “Digital News Report 2018” i publikuar nga Instituti Reuters. Sipas këtij hulumtimi ku janë anketuar online gjithsej 74...

Raporti i BE-së / Televizionet kombëtare monopol i pak individëve, ndryshoni ligjin

Përqëndrimi i 100% të aksioneve të një televizioni me licencë kombëtare në duart e një pronari të vetëm është një ndër tre problematikat kryesore të medias në Shqipëri. Progres-raporti i Bashkimit Europian për vitin 2018...
video

“Talk Show: Para dhe pas ekranit” zbulon të vërtetat që nuk shihen nga publiku

Një libër që zbulon prapaskenat dhe sekretet e formatit talk show në televizion. Ky eshte  botimi me i fundit i cili i është prezantuar lexuesve, me autor gazetarin Elvin Luku publikuar nga “Botimet Pegi”. Akademiku...
video

Mpirja e publikut: Si e bombardon media me propagande politike

Media ofron lajme dhe programe politike me argumentin se qytetari shqiptar i pëlqen ato, nderkohe qe harron se shija e publikut eshte bombarduar dhe edukuar nga vete media. Pra raportohet si dicka e vertete nje...

“Talk show është fytyra e moderatorit”

“Ylli i vërtetë në një program talk show nuk është i ftuari, por vetë moderatori”. Kështu shprehet gazetari Elvin Luku, pjesëmarrës në konferencë “Java e Shkencës 2013”, që është mbajtur ditët e fundit në...