Polifonia labe dhe kënga Hapu moj Evrop’, e interpretuar me mjeshtëri nga Grupi i Bënçës mahniti deputetët britanikë në parlamentin anglez, gjatë një turi të tyre në Britani. Disa prej tyre e cilësuan “magji” tekstin dhe performacën e grupit të drejtuar nga Golik Jakupi, e jehona e këtij lajmi u përhap me shpejtësi dhe në mediat shqiptare.

Por, pasqyrimi në portale i suksesit këngës Hapu moj Evrop’ duke se la një shije gëzimi po dhe brejtje ndërgjegje te familja Lila, pasi autori i këtij teksti dhe shumë këngëve të tjera të interpretuara nga ky grupi i Bënçës, artisti Maliq Lila, nuk përmend në asnjë nga radhët e raportimeve në media.

Artisti Maliq Lila

Ne kemi kontaktuar të birin e artistit të mirënjohur, aktorin Marsias Lila, pas disa postimeve në profilin e tij në Facebook për të saktësuar informacionit, i cili ka deklaruar se “teksti i këngës ” Hapu moj Evrop’ ” dhe autori i shumë e shumë teksteve te këngëve te Grupit Bënçe, te Golik Jaupit dhe Paro Ziflaj, është krijuesi dhe poeti i këtij grupi te Tepelenës, Maliq Lila”.

Marsiasi tregon se ky tekst, sikundër dhe dhjetëra të tjera të kënduara nga Grupi i Bënçës janë përmbledhur dhe në një vëllim me poezi, titulluar “Jashtë hënë e pjekur” me autor, artistin e nderuar me medaljen “Naim Frashëri i artë”, Maliq Lila.

Grupi polifonik i Bënçës zhvilloi një turne në Britani me qëllim promovimin e dokumentarit ‘Të larë nga Hëna’, e cila është një ode në polifoninë unike të vokalit të Shqipërisë së Jugut.

 

Copyright Të gjitha të drejtat e artikujve të publikuar janë të rezervuara dhe i përkasin © MediaLook. Ju mund të përdorini, publikoni ose përktheni artikullin me kushtin që ju të atribuoni dukshëm burimin, të kryeni lidhje hiperlink me faqen dhe mos ta përdorni atë për qëllime komerciale.

LINI NJE PERGJIGJE

Ju lutem vendosni komentin tuaj këtu!
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu