GJEDNJ “leksion” SPAK: Sekuestrimi i “Lapsi.al” shkel Konventën, cënohet liria e...

Gjykata Europiane e të Drejtave të Njeriut e cilëson urdhërin e SPAK ndaj Lapsi.al si një vendim që cënon hapur lirinë e medias pasi...

Qytetarët-viktima “i kompensojnë” shtetit miliarda lekë dëm nga kontrabanda e makinave...

Një grup i strukturuar kontrabandistesh  falsifikon letrat, zhdoganon dhe regjistron makinat e luksit për t’i shitur më pas me ndihmën e noterëve me vlerën...

“Pedofilët tek porta”: Çështje që tejkalojnë Lëvizjen e Legalitetit, Portokallinë dhe...

Raportimet mbi pedofilinë janë mjaft komplekse, pasi kemi të bëjmë me një problematikë që bart në vetvetë shumë të panjohura. Për këtë arsye është thuajse...

OJF-të e medias kundër “arnimeve” të antishpifjes në Kuvend: “Venecia” godet...

Organizatat e medias, lirisë së shprehjes dhe të drejtave të njeriut ngrenë shqetësimin se paketa antishpifje nuk po rishikohet në përputhje me raportin e...

TV Klan 2 mln € më shumë fitime se Top Channel...

Gara mes televizioneve në vend sa vjen e bëhet më e ashpër, ku lufta për audiencë përkthehet në më shumë të ardhura nga reklamat,...

Skandali me pornografinë me të mitur! 45 GB video e foto...

Një arkivë “cloud” me domain “.al” të Shqipërisë dhe logo foton e Al Capones ofron afro 45 GB materiale pedopornografike me të mitur, adoleshentë...

Mes lajmit të fundit dhe ruajtjes së privatësisë, mediat përballë raportimit...

Në fund të muajit maj opinioni publik u njoh me një tjetër rast të abuzimit seksual me të mitur. Këtë radhë viktimë ishte një...

Drejtësia e papërgatitur ndaj pedofilisë: Fëmijët në rrezik! 98 pedofilë sërish...

Të paktën 98 persona të cilët kanë kryer krime seksuale me të miturit kanë rifituar lirinë, por asnjë prej tyre nuk është identifikuar nga...
Identifikimi VS Privatesia e Pedofileve

Identifikimi Vs. Privatësia e pedofilëve: Praktika e GJEDNJ-së, SHBA-së dhe realiteti...

Kodi Penal i Republikës së Shqipërisë ka pësuar vazhdimisht ndryshime duke përfshirë figura të reja të veprave penale në kreun e krimeve seksuale. Ndërkohë,...

Shfrytëzimi dhe krimi seksual mbi fëmijët në web

Koncepte, arritje dhe përfundime dinamike në kërkimin shkencor ndërkombëtar Krimi seksual mbi fëmijët është një dukuri që ka ekzistuar edhe përpara sesa web dhe komunikimi...