Kreu Medialeaks

Medialeaks

Kjo kategori është pjesë e ndarjes tematike të MediaLook. Në Medialeaks do të përfshihen të gjithë ato lajme, raporte ose dëshmi që vijnë nga institucionet ndërkombëtare apo ato informacione që rrjedhin nga vetë gazetarët dhe punonjësit e këtyre mediave e agjencive rregulluese.

Drafti në “Komisionin e Medias”: Pagë minimale për gazetarët, kontrata me...

Pas diskutimit mbi gjendjen e medias dhe statusin e gazetarit në Shqipëri në takimin e organizuar nga AMA me kërkesë të Komisionit të Medias...

“Digital News Report 2018”: Mediat tradicionale përgjegjëset kryesore të “fake news”

“Fake news prodhohet nga mediat tradicionale!” - Ky ka qenë një nga konkluzionet e studimit të “Digital News Report 2018” i publikuar nga Instituti...

Taksë për televizionet private! Pronarët synojnë 4.5 milionë €, po publiku?

Plot 9 milionë euro u mblodhën nga taksapaguesit përgjatë vitit 2017, e megjithatë oferta programore e Televizionit Publik Shqiptar ka lënë shumë për të...

Raporti i DASH / Mediat “armë” në duart e pronarëve! Gazetarët...

Përdorimi i mediave nga pronarët për interesat e tyre ekonomikë e politikë, censura dhe vonesat me pagat e gazetarëve janë disa prej problematikave kryesore...

Raporti i BE-së / Televizionet kombëtare monopol i pak individëve, ndryshoni...

Përqëndrimi i 100% të aksioneve të një televizioni me licencë kombëtare në duart e një pronari të vetëm është një ndër tre problematikat kryesore...

Si po venitet televizioni me programacion linear!

Dixhitalizimi brenda sistemit të konvergjencave. Kalimi në transmetimet televizive dixhitale tokësore sigurisht që sjell ndryshime të rëndësishme në pejsazhin e mediave audiovizive në përgjithësi...

Lindja e televizioneve private në Shqipëri

Pas rënies së komunizmit, u shtrua nevoja e një pluralizmi të medias dhe krijimit të të ashtuquajturit treg mediatik. Në rastin e televizionit, gjatë...