Kreu MediaLook off

MediaLook off

Kjo kategori është paksa specifike sepse del qëllimisht jashtë boshtit të MediaLook. Në këtë kategori do të përfshihen shkrimet dhe analizat e fushave të tjera përtej medias, të autorëve dhe kontributorëve të kësaj faqeje.

Mbi kërkesat e studentëve për “taksën” në provimet e mbartura dhe...

Paraprakisht dëshmoj se tarifa për provimet e mbartura nuk ka asnjë kuptim të ekzistojë meqë asaj nuk i korrespondon asnjë kosto shtesë nga ana...

Kriza e Kosovës “përplas” NY Times e VOA, Bytyçi: vendi në...

Të mërkurën janë bërë dy deklarata: Në Zërin e Amerikës ishte zoti Thaçi, nga ku vazhdoi të këmbngulë për ndarjen e Kosovës. Në New...

Platforma alternative, propozohet Akademia e Shkencave dhe Novacionit Teknologjik

Reforma në Akademinë e Shkencave, e cila nisi pas një sërë denoncimesh publike të një grupi akademikësh, mes të cilëve dhe Akademik Artan Fuges,...

Vetëm Ramush Haradinaj mund ta ndalë Hashim Thaçin!

Më 8 Nëntor ambasadori i Britanisë së Madhe në Prishtinë me dhimbje pohoi se disa shtete e kanë tërhequr njohjen e pavarësisë, pra shtetësisë...

“Politiko” shuplakë politikës, dokumenton qëndresën e intelektualëve për Teatrin Kombëtar

Qëndrimet publike të akademikëve, pedagogëve, analistëve, aktivistëve e arkitektëve sa i takon Teatrit Kombëtar tashmë janë pjesë e një libri. “Për Teatrin, Publiken dhe Traditën...

Shpëtojeni librin, dixhitalizojeni!

Në librin Katedralja e Parisit, Viktor Hygo shpreh se: “Arkitektura vdiq dhe u gropos, e vrau libri dhe shtypi”. “Në librin e tij Viktor Hugoi...

Raporti i fjalës me imazhin, midis Homerit apo Kardeshianizmit?!

Që në vitet 60 është parashikuar nga ekspertët e komunikimit që komunikimi do shkoj drejt imazhit. Në Greqinë e vjetër statujat i bënin pa...

Katalogu serb i luftës dhe “paqes”!

Shumë herë më shtrohet pyetja këto kohë se “Pse nuk duhet të pajtohemi me serbët”? Qëndrimet e mia kundër ndryshimit të territorit duket se...

Letër studentëve të vitit të parë!

E dashur studente! I dashur student! Sot ti po nis studimet universitare, një udhëtim i pashoq në rrugën e edukimit tënd që do të përcaktojë atë...

Bota e krimit dhe bota e politikës

Unë e përbuz kuptimin e jetës sociale dhe të politikës sipas metaforave që vijnë nga gjeometria, sidomos ajo euklidiane. Kështu që nuk dot të...