Home MediaLook off

MediaLook off

Kjo kategori është paksa specifike sepse del qëllimisht jashtë boshtit të MediaLook. Në këtë kategori do të përfshihen shkrimet dhe analizat e fushave të tjera përtej medias, të autorëve dhe kontributorëve të kësaj faqeje.

Matja e fluksit turistik duke e konsideruar turistin si klient apo...

Prej disa vitesh, sa del behari, dëgjohen statistikat mbi numrin e turistëve në vend përgjatë verës që sapo ka kaluar. Jo kaq milionë jo aq...

Dallimi mes faktit dhe opinionit: si ndryshon interpretimi juridik në varësi...

Duke e nisur me vendimin e saj themelor në çështjen Lingens kundër Austrisë, Gjykata ka shquar midis fakteve dhe opinioneve, duke vlerësuar se kërkesa...

Refugjatët, skenarë udhëkryqi e destabilizimi

Në vitin 2005 Bashkimi Europian hapi negociatat për pranimin e Turqisë në union. Pak ditë para marrjes së vendimit kryeministri i atëhershëm turk, Rexhep...

Mbi kërkesat e studentëve për “taksën” në provimet e mbartura dhe...

Paraprakisht dëshmoj se tarifa për provimet e mbartura nuk ka asnjë kuptim të ekzistojë meqë asaj nuk i korrespondon asnjë kosto shtesë nga ana...

Çfarë po na ndodh me teknologjitë e informacionit?!

Në fakt jemi në një situatë që duhet menduar me të gjitha specifikat e veta. Disave u ka ngelur sahati 70 vjet përpara, të...

30 arsye se përse maturantët braktisin universitetet!

Ju a them se përse maturantët braktisin universitetet: - Se nuk vijnë në degët që dëshirojnë; - Se rregjistrimet ua bën një strukturë e arsimit e...

Supa, heronjtë, vlerat!

Në kohën e supës! - M'u kujtua nga ajo shprehja: "Hë lëre se supë po ha…", ose si i thonë nga jugu "Ky te ha...

Helsinki si Jalta?! Jo! Por bota ka nevojë për një rregull...

Takimi midis presidentit amerikan Donald Trump dhe atij rus, Vladimir Putin, në Helsinki të Finlandës të hënën e shkuar ka shkaktuar reagime të shumta,...

Kriza e Kosovës “përplas” NY Times e VOA, Bytyçi: vendi në...

Të mërkurën janë bërë dy deklarata: Në Zërin e Amerikës ishte zoti Thaçi, nga ku vazhdoi të këmbngulë për ndarjen e Kosovës. Në New...

Krimi si formë spektakli: ndikimi i vështrimit të tjetrit në nxitjen...

Më ka qëlluar në Tiranë të shoh një skenë dhune familjare që më tronditi. Kisha kohë që mbaja në kokë hipotezën time lidhur me shkakun...