Home MediaLook off

MediaLook off

Kjo kategori është paksa specifike sepse del qëllimisht jashtë boshtit të MediaLook. Në këtë kategori do të përfshihen shkrimet dhe analizat e fushave të tjera përtej medias, të autorëve dhe kontributorëve të kësaj faqeje.

Liria e shprehjes dhe fyerja: analizë e kufijve të tyre sipas...

Neni 10 i Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut është boshti i sistemit të Këshillit të Evropës për mbrojtjen e së drejtës së...

300 gazetarë janë pak! Shkollat pa “media literacy”, s’ka shërbime në...

Sipas medias, zoti kryeministër, ndërkohë që i bëheshin pyetje për masat e qeverisë për të përballuar revoltat studentore në Tiranë, ka deklaruar se çfarë...

Qytetarët-viktima “i kompensojnë” shtetit miliarda lekë dëm nga kontrabanda e makinave...

Një grup i strukturuar kontrabandistesh  falsifikon letrat, zhdoganon dhe regjistron makinat e luksit për t’i shitur më pas me ndihmën e noterëve me vlerën...

Mbi koherencën dhe paanësinë e gazetarëve

Ndërprerja e kontratave për Drejtorin e Informacionit në ABC News, Armand Shkullaku dhe Drejtorin e Botimeve Mapo, Alfred Lela, u pasuan nga një “luftë”...

Botërori dhe një histori suksesi e diplomacisë sportive

Morën vëmendjen e mediave sepse kapiteni i tyre, i dënuar për përdorim dopingu, fitoi të drejtën për të luajtur në Botëror vetëm në Tribunalin...

Krimineli do te jesh ti!

Askush mos beje as shpetimtarin, as trimin, as te perkedhelurin, as garipin, as aristokratin. Eshte nje hall kolektiv qe te gjitha kombet po kerkojne ta...

Kriza e Kosovës “përplas” NY Times e VOA, Bytyçi: vendi në...

Të mërkurën janë bërë dy deklarata: Në Zërin e Amerikës ishte zoti Thaçi, nga ku vazhdoi të këmbngulë për ndarjen e Kosovës. Në New...

Lajme të mira brenda tragjedisë të epidemisë të covid19!

Jo! Ne nuk jemi vetëm! I gjithë Planeti po dridhet. Nga ankthet, frikërat, si edhe nga dhimbja e mijra të vdekurve. Kamionë ushtarakë në Itali...

Kur presidenti fsheh të vërtetën pse Kosova është rast sui generis?!

Në një postim në FB sot presidenti i Kosovës u përpoq rishtas të shërbejë ta pavërteta ose gjysmë të vërteta, me qëllim që të...

Bota e krimit dhe bota e politikës

Unë e përbuz kuptimin e jetës sociale dhe të politikës sipas metaforave që vijnë nga gjeometria, sidomos ajo euklidiane. Kështu që nuk dot të...