Kreu Mediat e reja Platformat konvergjente

Platformat konvergjente

E vërteta mbi dekoderat “universal” dhe aparatet skarco që u janë...

Radhët e gjata të qytetarëve shqiptarë në Tiranë e Durrës për t'u pajisur me një dekoder DVB-T2 Universal, për shkak të black out-it 24...

Në radhë për dekodera! Si u zhvillua tranzicioni i butë i...

Pas një procesi të stërzgjatur, Shqipëria ka mbyllur transmetimet analoge në Tiranë dhe Durrës, dy prej qyteteve më të mëdha, ku banojnë rreth 1/3...

Raporti për mediat online: Verifikimi i lajmeve praktikë në zhdukje, janë...

Verifikimi i informacioneve që publikohen në mediat online, por edhe ato tradicionale është një praktikë në zhdukje. Shqetësimi ngrihet në publikimin më të fundit...

Debati për teknologjinë/ Çfarë më mësoi Joni–2 vjeç dhe Beni–3 vjeç...

Përgjatë sezonit të plazhit, njeri pas tjetrit jam njohur me dy fëmijë, me Jonin, një djalosh bjond dy vjeç, pothuajse një bebe, dhe me...

Izolimi i shkollës nga teknologjia është formë inkuizicioni

. Dialog me një lexues! Martin Mano: Në Francë është ndaluar përdorimi i telefonave në shkollë nga ana e nxënësve Artan Fuga: I dashur Martin, Në Francë...

Çdo të thotë gazetari cilësore në epokën e “ekonomisë së vëmendjes”?

“Cilësia” është fjala kyçe në të gjitha debatet dhe forumet e gazetarisë së sotme, por cili është kuptimi i saj? Në një konferencë të mbajtur...

A mund të konsiderohen gazetari kabllogramet e Wikileaks?

Tetë vjet më parë, më 25 korrik 2010, Wikileaks tronditi botën me publikimin e mijëra dokumenteve konfidenciale të ushtrisë amerikane për luftën në Irak,...

Media dhe gjeopolitika: rasti Wikileaks

Mediat botërore u morën gjatë me çështjen e dokumenteve konfidenciale që botoi website WikiLeaks, çka nxori para publikut botëror një numër të konsiderueshëm dokumentesh...

Zhanri i “data journalism” në mediat shqiptare: arritje dhe problematika

“Komentet janë të lira, ndërsa faktet, të shenjta!”, - Kështu do të shkruante, Charles Scott, kryeredaktori i gazetës “The Guardian”, në esenë e tij...

“Digital News Report 2018”: Mediat tradicionale përgjegjëset kryesore të “fake news”

“Fake news prodhohet nga mediat tradicionale!” - Ky ka qenë një nga konkluzionet e studimit të “Digital News Report 2018” i publikuar nga Instituti...