Kreu Mediat e reja Platformat konvergjente

Platformat konvergjente

Shqipëria “shut down”! 3 mln shqiptarë pa shërbim publik, Ministritë pa...

Prej dy ditësh qytetarët shqiptarë nuk kanë marrë asnjë shërbim publik pasi e-Albania, i vetmi portal online që i ofron ato, është fikur, me...

Raporti për mediat online: Verifikimi i lajmeve praktikë në zhdukje, janë...

Verifikimi i informacioneve që publikohen në mediat online, por edhe ato tradicionale është një praktikë në zhdukje. Shqetësimi ngrihet në publikimin më të fundit...

Direktiva e BE-së mbi “copyright”, zgjidhje apo cënim i lirisë së...

Në mes të muajit shtator, Parlamenti Europian ka miratuar propozimet për një direktivë të re mbi atë që njihet si digital copyright ose e...

Qeveria “injoron” ekspertizën finale të OSBE-së, dërgon në Kuvend “paketën antishpifje”

Qeveria shqiptare ka vendosur të dërgojë për miratim në Kuvend dy draftet për paketën antishpifje pa pritur më parë ekspertizën përfundimtare të OSBE-së, e...

A mund të konsiderohen gazetari kabllogramet e Wikileaks?

Tetë vjet më parë, më 25 korrik 2010, Wikileaks tronditi botën me publikimin e mijëra dokumenteve konfidenciale të ushtrisë amerikane për luftën në Irak,...

Monitor: Bien buxhetet e reklamuesve më të mëdhenj! Sa rrezikojnë mediat?

Prej vitesh telekomunikacionet dhe bankat kanë “ushqyer” tregun mediatik në vend, përmes buxheteve të mëdha të marketingut, pjesa e luanit të të cilave shkon...

Televizioni klasik në rrezik, audiencat “po plaken”!

Televizioni klasik me programacion vertikal po e humbet dita ditës terren në panoramën mediatike në Shqipëri. Zhvillimi i teknologjisë së aparateve televiziv e celularëve,...

Lufta si videogame!

Në Lindjen e Mesme tensionet janë rritur dhe në ditët që vijnë përgatiten luftime të ashpra në Gaza ndofta, në kufijtë me Sirinë, me...

Kompania që censuron mediat duke fshirë lajmet kritike ndaj qeverisë shqiptare

Një kompani gjermane heq video që kritikojnë qeverinë shqiptare nga interneti, në veçanti në Facebook. Arsyeja që ajo citon janë shkelje të pretenduara të...

Ndikimi i interesave ekonomike të pronarëve të medias vizive në raportimin...

Në funksion të hulumtimit me temë “Ndikimi i interesave ekonomike të pronarëve të medias vizive në raportimin e lajmit” Qendra Shqiptare MediaLook ka krijuar...