Në radhë për dekodera! Si u zhvillua tranzicioni i butë i...

Pas një procesi të stërzgjatur, Shqipëria ka mbyllur transmetimet analoge në Tiranë dhe Durrës, dy prej qyteteve më të mëdha, ku banojnë rreth 1/3...

Taksë për televizionet private! Pronarët synojnë 4.5 milionë €, po publiku?

Plot 9 milionë euro u mblodhën nga taksapaguesit përgjatë vitit 2017, e megjithatë oferta programore e Televizionit Publik Shqiptar ka lënë shumë për të...

Raporti i DASH / Mediat “armë” në duart e pronarëve! Gazetarët...

Përdorimi i mediave nga pronarët për interesat e tyre ekonomikë e politikë, censura dhe vonesat me pagat e gazetarëve janë disa prej problematikave kryesore...

Raporti i BE-së / Televizionet kombëtare monopol i pak individëve, ndryshoni...

Përqëndrimi i 100% të aksioneve të një televizioni me licencë kombëtare në duart e një pronari të vetëm është një ndër tre problematikat kryesore...

BIRN & RSF skanojnë median: Monopol i pak familjeve, problem reklamat...

Që nga rënia e regjimit komunist në Shqipëri më shumë se dy dekada më parë dhe lindjes së medias së pavarur që i hapi...

Si po venitet televizioni me programacion linear!

Dixhitalizimi brenda sistemit të konvergjencave. Kalimi në transmetimet televizive dixhitale tokësore sigurisht që sjell ndryshime të rëndësishme në pejsazhin e mediave audiovizive në përgjithësi...

“Kokat e prera” të gazetarëve dhe monopoli mediatik

Krisja e marrëdhënieve mes “Top Channel” dhe qeverisë “Rama 2” e shënoi “kurbanin” e parë: Drejtorin e Informacionit e njëherësh drejtuesin e emisionit “Top...

Lindja e televizioneve private në Shqipëri

Pas rënies së komunizmit, u shtrua nevoja e një pluralizmi të medias dhe krijimit të të ashtuquajturit treg mediatik. Në rastin e televizionit, gjatë...