Kreu Propaganda

Propaganda

Edhe kjo kategori i përket ndarjes tematike të MediaLook. Në të do të mund të gjeni analiza dhe shkrime mbi ndikimin e fortë të politikës dhe biznesit në botën e medias, ndikim ky me një impakt shumë të fortë mbi orientimin e politikës editoriale të mediave klasike e të reja.

Propaganda politike përmes asfaltit elektoral në zgjedhjet vendore të 14 majit

Paraditen e 20 qershorit kryeministri Edi Rama do të duhej të ishte i pranishëm në sallën e Kuvendit për t’iu përgjigjur akuzave të opozitës...

Bashkia e Tiranës “dikton” lajmet propagandistike në media, problem transparenca e...

Mediat transmetojnë të pandryshuara lajmet e gatshme të përgatitura nga “redaksia” prej 25 punonjësish në Bashkinë e Tiranës. MediaLook ka monitoruar 45 media, nga...

Aksioni civil si pushtet i deleguar

Jurgen Habermas, në vitin 1962 boton librin e tij monumental “Transfomimi strukturor i sferës publike”, që ndoshta mbetet guida primare për të kuptuar bazën...

Strategjia makiaveliste e PS-së në përdorimin politik të Luiz Ejllit: Nga...

Në 1 prillin e këtij viti kryeministri paralajmëroi përgatitjen e një podcasti ku do të zhvillonte biseda me të ftuar të ndryshëm, ku përfshiheshin...

Gafat proceduriale të projektligjit Koçi-Beqiraj për Akademinë e Shkencave

Projektligji i Petro Koçit dhe i Ismet Beqirajt që duan të japin mandate të tjera pushteti për kryesinë e akademisë së shkencave dhe ta...

Sulmoi gazetaren si “vrasëse me pagesë”, OJF-të ndërkombëtare kryqëzojnë Veliajn

Organizatat ndërkombëtare të lirisë së medias dënuan të shtunën një fushatë sulmi të ndërmarrë nga kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj kundër gazetares...

Edhe një herë për shkencat albanologjike dhe tufëzimin e instituteve shkencore...

Vendimi për prishjen e qendrës albanologjike dhe shkatërrimin e instituteve si pjesë e një institucioni kërkimor shkencor të pavarur, e krahasoj me vendimet prishëse...

Raporti i KShH: Mediat mbuluan fushatën me materiale të përgatitura nga...

Fushata e zgjedhjeve lokale për vitin 2023 është mbuluar me materiale të prodhuara nga partitë politike, duke krijuar pak mundësi për median që të...

Mashtrimi me suplementet çudibërëse, një call center në Bosnjë fut në...

Qindra të sëmurëve kronikë, që joshen nga suplementet “çudibërëse” online, iu rrezikohet seriozisht shëndeti. Faktet dhe dëshmitë e grumbulluara nga Investigative Network Albania tregojnë se kemi të...

Si ka mundësi që në Shqipëri nuk ka liri shtypi?!

Kjo pyetje duket retorike nëse i referohesh emisioneve televizive ku qeveria bëhet zhele nga mëngjesi në darkë, nga e hëna në të hënë (me...