Kreu Autorët Postime nga Elvin Luku

Elvin Luku

73 POSTIME 1 KOMENTE
Autori është gazetar me një përvojë 15-vjeçare në televizion, shtypin e shkruar dhe mediat online. Aktualisht është i angazhuar me një seri shkrimesh investiguese pranë MediaLook. Në vitin 2021, investigimi i tij për kontrabandën e makinave të luksit, u vlerësua me cmimin "Vangjush Gambeta" nga Unioni i Gazetarëve Shqiptarë, si "raportimi më i mirë ekonomik i vitit". Elvin Luku ka fituar gradën shkencore “Doktor” në Shkenca Komunikimi pranë Departamentit të Gazetarisë & Komunikimit në Universitetin e Tiranës. Ai është autor i librit “Talk show: Para dhe pas ekranit”, një analizë mbi televizionin dhe zhanrin talk show në Shqipëri. Luku është pedagog e kërkues shkencor pranë Departamentit të Gazetarisë e Komunikimit – UT.

“Psikiatria e hapur” i lë barrën e kurimit familjarëve të të sëmurëve mendorë

Strategjia e spitaleve psikiatrike me "dyer të hapura" ka funksionim të pjesshëm në zinxhirin e saj, pasojat e të cilës bien mbi kurrizin e familjarëve të të sëmurëve me probleme të shëndetit mendor, të...

Netët e errëta! Si dështuan institucionet të parandalonin abuzimin seksual të të miturës

Shëtitorja ishte më e zbrazet se zakonisht. Pushuesit në zonën e Vollgës i ishin fshehur diellit të drekës, duke u strukur në kafenenë me çadra plazhi. Në sfond, nga zona e lodrave, vinte një...

Bashkia e Tiranës “dikton” lajmet propagandistike në media, problem transparenca e llogaridhënia

Mediat transmetojnë të pandryshuara lajmet e gatshme të përgatitura nga “redaksia” prej 25 punonjësish në Bashkinë e Tiranës. MediaLook ka monitoruar 45 media, nga të cilat ka evidentuar se tekstet e raportimeve të dhjetë...
Miliona euro nga buxheti i shtetit për keq menaxhimin e spektrit të frekuencave 700 MHz

Miliona euro nga buxheti i shtetit për keq menaxhimin e spektrit të frekuencave 700...

Shqipëria është ndër dy vendet e fundit në rajon që nuk ka liruar brezin e frekuencave 700 MHz, duke privuar qytetarët të përdorin shërbimet e teknologjisë 5G. Menaxhimi i gabuar i DD2 po i...

Fragile democracy in Albania

Albania is considered a hybrid democracy, while its indicators, especially regarding media freedom, are declining, after the gun attack on the national television Top Channel, considered one of the most serious in the last...

Demokracia e brishtë në Shqipëri: Liria e medias në regres!

Shqipëria vlerësohet si një demokraci hibride, ndërsa indikatorët e saj veçanërisht sa i takon lirisë së medias janë në rënie, pas sulmit me armë ndaj televizionit kombëtar Top Channel, i konsideruar si një ndër...

Shqipëria “shut down”! 3 mln shqiptarë pa shërbim publik, Ministritë pa internet; dyshime për...

Prej dy ditësh qytetarët shqiptarë nuk kanë marrë asnjë shërbim publik pasi e-Albania, i vetmi portal online që i ofron ato, është fikur, me arsyetimin e një sulmi kibernetik. Për rrjedhojë aplikimet për shtrimet në...

Organizatat ndërkombëtare të medias thirrje kryeministrit: Përmbahu! Riedukimi masë arbitrare

Shtatë organizata ndërkombëtare të lirisë së mediave i kërkojë kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama të tregohet i përmbajtur, ndërsa evidentojnë se masat e përjashtimit të gazetarit të A2 CNN, Klevin Muka dhe asaj të...

DASH & Freedom House kritika mediave: Përdoren për shantazh! Monitorimet e AMA-s dalin blof

Departamenti Amerikan i Shtetit dhe organizata Freedom House, brenda një jave, kanë kritikuar ashpër mediat në Shqipëri duke vënë theksin te shantazhi mediatik, gjobëvënia dhe përdorimi i tyre për përfitime ekonomike dhe propaganda politike. Në...

Mashtrimet me mikrokredi nuk kursejnë as të vdekurit!

Qindra persona enden dyerve të institucioneve të drejtësisë pasi bien pre e skemave mashtruese me mikrokredi përmes vjedhjes së identitetit. Në prokuroritë e rretheve trendi i procedimeve penale të regjistruara në vitin 2021 është...