Kreu Autorët Postime nga Ola Xama

Ola Xama

2 POSTIME 0 KOMENTE
Autorja është përgjegjëse editoriale e projektit që zbatohet nga Qendra Shqiptare MediaLook mundësuar me mbështetjen e INA – Investigative Network Albania dhe Ambasadës Amerikane në Tiranë. Ola Xama ka një eksperiencë 15-vjecare në fushën e medias dhe është e specializuar në raportimin e gazetarisë së ekonomisë, sektor të cilin e mbulon pranë televizionit kombëtar Klan. Prej vitit 2015 gazetarja është bashkëpunëtore e BIRN Albania ku kontribuon me artikuj investigues dhe nga viti 2020 e rrjetit nderkombetar “Transparency International”. Në vitin 2015 gazetarja është vlerësuar me çmimin "Vangjush Gambeta" për gazetarinë ekonomike nga Unioni i Gazetarëve Shqiptare. Ola Xama ka kryer studimet e nivelit të dytë Master Shkencor ku është specializuar në Drejtim Menaxhim Mediash, pranë Departamentit të Gazetarisë dhe Komunikimit në FHF – UT. Në këtë department më herët është diplomuar për gazetari. Gjatë karrierës së saj Xama ka punuar si gazetare dhe në TV Vizion Plus, Revistën Monitor dhe RTV Ora News.
Agjencia e Blerjeve të Përqendruara

Rrezik monopoli te “blerjet e përqendruara”! 2 mln $ dëm nga kriteret e paunifikuara...

Të dhënat e hulumtuara nga MediaLook zbulojnë se torta e prokurimeve publike që organizon Agjencia e Blerjeve të Përqendruara ndahet në pjesën më të madhe të fondeve te një numër i kufizuar shoqërish. Në...

Si u rilicensua “Regency Casino” me një prej pronarëve mashtruesin e skemës “Gulf”

Autoriteti i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit licensoi në shkelje të ligjit Regency Casino, ndërsa ndalimi që parashikon ligji i ri i lojërave të fatit nuk po frenon vendosjen e vrrullshme të kazinove në...