Kreu Autorët Postime nga Hasan Saliu

Hasan Saliu

4 POSTIME 0 KOMENTE
Gazetar, studiues i medias dhe diplomacisë publike. Hasan Saliu ka mbrojtur gradën shkencore “Doktor” në Shkencat e Komunikimit pranë Departamentit të Gazetarisë & Komunikimit në Fakultetin Histori-Filologji, Universiteti i Tiranës. Z.Saliu është autor i librit “Komunikimi në diplomacinë publike – Sfidat e soft power-it të Kosovës në rritjen e imazhit ndërkombëtar”. Aktualisht ai është Prorektor për kërkim shkencor në Kolegjin AAB – Prishtinë, ku ligjëron lëndët Gazetari hulumtuese, Komunikime ndërkombëtare, Modele teorike të komunikimit masiv, Marrëdhënie publike, Metodologji e punës shkencore, etj… Për 13 vjet ka punuar si gazetar, redaktor përgjegjës, opinionist në shtypin e Kosovës dhe atë të Shqipërisë, ndërsa për një kohë ka punuar për Institutin Gjerman të Hulumtimeve Politike “He-Ma”.

Përse kjo përplasje për Bregoviçin?

Në sajë të komunikimit të sotëm online e rrjeteve sociale, ditëve të fundit u vërejtën përplasje të theksuara vlerësimesh ndërmjet qytetarëve aktivë online të Kosovës dhe atyre të Shqipërisë, për çështjen e Bregoviqit në...

Fëmijët në Kosovë të rrezikuar online, 17% e tyre shohin përmbajtje seksuale çdo ditë

Gjatë 12 muajve të fundit, rreth 42 për qind e të miturve dhe fëmijëve të moshës 11-16 vjeç kanë parë ndonjë imazh seksual në internet, nga të cilët, 16.8 për qind shohin imazhe të...

The new nature of cultural diplomacy in the age of online communication

21st century world has never seemed more united within us regarding communication and globalisation, but at the same time it remains rather divided. On one side we have terrorist attacks, uncertainty, military interventions, strong...

The propaganda and the image of Kumanova incident

The case of an armed incident in Kumanova, Macedonia, where 18 people were killed, mainly Albanians from Kosova and several Macedonian police officers, requires an interdisciplinary approach in order to explain the way states...