Kreu Audienca

Audienca

Kategoria fokusohet në mënyrë specifike mbi audiencat dhe reagimin e tyre lidhur me mediat tradicionale e ato të reja. Ndarja e audiencës dhe interaktiviteti janë dy fjalë kyçe të kësaj kategorie. Gjithashtu, pjesë e saj është dhe kategoria Blog, ku do të përfshihen shkrime nga ndjekësit e kësaj faqe mbi të njëjtën tematikë.

BIRN: Përqëndrimi i mediave në pak pronarë rrezikon lirinë e shprehjes dhe demokracinë në...

Rrjeti Ballkanik i Gazetarëve Investigativë (BIRN) dhe Regjistri Global i Medias (GMR) publikuan sot Monitorin e Pronësisë së Mediave në Shqipëri për vitin 2023. Monitori vërejti një përqëndrim të madh të pronësisë, ndjekësve dhe të...

Noterët të përfshirë në procesin e pastrimit të parave

Deklaratat noteriale për njohjen e borxhit/detyrimeve janë forma e fundit për pastrimin e parave. Në Shqipëri noterët hartojnë rreth 10 mijë deklarata të tilla në një vit kalendarik dhe ekspertët vlerësojnë se me këtë...

Dështimi për të ndaluar “lavatriçen” e parave në Shqipëri

Hetimi dhe dënimi i pastrimit të parave në Shqipëri ka dështuar. Institucionet përgjegjëse për të luftuar këtë aktivitet kriminal kanë sjellje formaliste, ndërkohë që, numri i atyre që janë dënuar, është minimal. Pavarësisht shifrave...

Aksioni civil si pushtet i deleguar

Jurgen Habermas, në vitin 1962 boton librin e tij monumental “Transfomimi strukturor i sferës publike”, që ndoshta mbetet guida primare për të kuptuar bazën historike dhe konceptuale të lindjes të asaj që sot e...

Lodrat toksike! Të rritesh mes materialeve kancerogjene

Një pjesë e konsiderueshme e produkteve lodra për fëmijë, që tregtohen në vend, kanë nivel të lartë lëndësh kimike kancerogjene “ftalate” dhe “boroni” duke kërcënuar shëndetin e fëmijëve. ISHMT në 95% të rasteve të...

Sulmoi gazetaren si “vrasëse me pagesë”, OJF-të ndërkombëtare kryqëzojnë Veliajn

Organizatat ndërkombëtare të lirisë së medias dënuan të shtunën një fushatë sulmi të ndërmarrë nga kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj kundër gazetares Ola Xama, pasi kjo e fundit raportoi mbi hetimet e...

Mashtrimi me suplementet çudibërëse, një call center në Bosnjë fut në kurth pacientët

Qindra të sëmurëve kronikë, që joshen nga suplementet “çudibërëse” online, iu rrezikohet seriozisht shëndeti. Faktet dhe dëshmitë e grumbulluara nga Investigative Network Albania tregojnë se kemi të bëjmë me një skemë mashtrimi, pas së cilës qëndron një call...

Si ka mundësi që në Shqipëri nuk ka liri shtypi?!

Kjo pyetje duket retorike nëse i referohesh emisioneve televizive ku qeveria bëhet zhele nga mëngjesi në darkë, nga e hëna në të hënë (me një pushim të shkurtër, në fundjavë) dhe nga një stacion...

Gazetaria nuk është “tokë e xanun”!

Kur para shumë vitesh fillova të merrem me studimin e medias, e konsiderova më shumë si një mënyrë për të mos i shkëputur lidhjet me gazetarinë. D.m.th. do e shikoja nga jashtë atë që...

Media në Shqipëri, gazetarët: Përkeqësim i treguesve të lirisë së shprehjes

Media në Shqipëri vijon të funksionojë në spiralen e problemeve të reja dhe të mbartura të cilat po dëmtojnë lirinë e shprehjes. Edhe raporti i fundit i Komisionit Europian evidentoi mangësi që lidhen me...